Wat is een photobooth?

Wat is een photobooth?

Photobooths, foto booths,  fotspiegels, GIF booths en een fotohokje. Steeds vaker verschijnen ze in alle soorten, kleuren en maten op allerlei evenementen en voornamelijk bij trouwfeesten. De term photo booth komt oorspronkelijk van de automaten waar je voor een paar euro een pasfoto of andere foto’s in kunt maken en uit kunt printen.

Er is geen twijfel mogelijk dat je als kind zijnde met een lolly in je mond en een knuffeltje in je hand deze fotomachines wel eens bent tegengekomen bij de bioscoop of op het station om zeurend toestemming aan je ouders te vragen om de foto’s te maken en in je bezit te krijgen.

Zulke automaten bestaan uit een zitruimte, gordijn om jezelf af te sluiten en een computersysteem met ingebouwde printer.

Terwijl velen van ons gelukkige herinneringen over hebben gehouden om zichzelf erin te proppen ontbreekt er een bepaalde stijl en structuur aan voor een volmaakte party! En om de nadruk te leggen op de huidige Instagram-generatie die een waardige foto willen showen bestaan de open-air booths.

Open air-photobooths

Redenen waarom open photobooths beter zijn

  • Er passen meer mensen op de foto. Of het nou voor een bruiloft, receptie of bedrijfsfeest is. De open-air fotopaal is de reden om iedereen erbij te betrekken zonder mensen uit te sluiten.
  • Fotobomb! Stel je eens voor om te fotobomben in een gesloten booth… het zou gewoon nooit gebeuren. Maar met de mogelijkheid te observeren wat er gaande is kun je er vanuit alle hoeken bij springen. Photobomben in stijl noemen we dat!
  • Elegante opstelling Door de totale inrichting van de open ruimte ontstaat er nieuwsgierigheid vanuit alle doelgroepen op je evenement. Dankzij het moderne karakter en een chique backdrop krijgt de organisator vaak complimenten.
  • Creatief met props en backdrops (achtergronden) dat perfect aansluit bij het feest komt alles overeen. Onze sequin backdrops zijn erg populair en de props maken het al helemaal af!

 

Ontwikkelingen

De eerste photobooth werd geïntroduceerd door een Franse investeerder op de World’ Fair in Parijs. Hierna kwam de photo sticker machine booth.

Vooral in Japan is het nog steeds een trend om stickers van jezelf te printen! Sinds de digitale camera’s, compacte foto printers en flatscreen computers in de begin jaren 2000 in opkomst kwamen waren creatieve particulieren met hun technische kennis in staat om alle componenten samen te voegen en een zelfgemaakte photo booth te creëren!

Ondernemers begonnen met het verhuren op feesten en bruiloften en het idee verspreidde zich zo door heel Amerika. In het jaar 2016 werd er op Google meer gezocht naar ‘fotobooth huren’ dan ‘DJ huren’. Duidelijk dat photobooths trending zijn in Nederland!