Wat is een photobooth?

Photobooths, foto booths,  fotspiegels, GIF booths en een fotohokje. Steeds vaker verschijnen ze in alle soorten, kleuren en maten op allerlei evenementen en voornamelijk bij trouwfeesten. De term photo booth komt oorspronkelijk van de automaten waar je voor een paar euro een pasfoto of andere foto’s in kunt maken en uit kunt printen.

Er is geen twijfel mogelijk dat je als kind zijnde met een lolly in je mond en een knuffeltje in je hand deze fotomachines wel eens bent tegengekomen bij de bioscoop of op het station om zeurend toestemming aan je ouders te vragen om de foto’s te maken en in je bezit te krijgen.

Zulke automaten bestaan uit een zitruimte, gordijn om jezelf af te sluiten en een computersysteem met ingebouwde printer.

Terwijl velen van ons gelukkige herinneringen over hebben gehouden om zichzelf erin te proppen ontbreekt er een bepaalde stijl en structuur aan voor een volmaakte party! En om de nadruk te leggen op de huidige Instagram-generatie die een waardige foto willen showen bestaan de open-air booths.

Ontstaan van de photobooth

De eerste photobooth werd geïntroduceerd door een Franse investeerder op de World’ Fair in Parijs. Hierna kwam de photo sticker machine booth. Vooral in Japan is het nog steeds een trend om stickers van jezelf te printen! Sinds de digitale camera’s, compacte foto printers en flatscreen computers die in de begin jaren 2000 in opkomst kwamen waren creatieve particulieren met hun technische kennis in staat om alle componenten samen te voegen en een zelfgemaakte photo booth te creëren! Ondernemers begonnen met het verhuren op feesten en bruiloften en het idee verspreidde zich zo door heel Amerika. In het jaar 2016 werd er op Google meer gezocht naar ‘fotobooth huren’ dan ‘DJ huren’. Duidelijk dat photobooths trending zijn in Nederland!

Waar moet je op letten bij het huren van een photobooth?

 

  • Als het evenement niet plaatsvindt in een privé locatie moet je er altijd voor zorgen dat je toestemming hebt van de plaats om een photobooth neer te zetten. 
  • In Nederland is de gemiddelde prijs voor het huren van een fotobooth variërend van €400 tot €500 of hoger. De huurtijd is een belangrijke factor van de huurprijs. Langere huurtijden betekenen hogere prijzen. Maar bij Boothdeluxe is dit niet het geval. Voor een hele dag huren betaald u gewoon een vaste lage prijs!
  • De dag van de week en bepaalde seizoenen kunnen de prijs ook beïnvloeden. Photo booth huurprijzen zijn vaak hoger in de weekenden of nationale feestdagen zoals Kerst. Bij ons maakt dit geen verschil in de prijs…. Op oudjaarsavond of pakjesavond de fotobooth huren gelden dezelfde prijzen als alle andere dagen in het jaar.
  • Het type photo booth heeft meestal ook impact op de kosten. Meestal zijn gesloten fotohokjes duurder om te huren wat heeft te maken met de grootte en aanvankelijke aankoopprijs waarvoor het bedrijf het heeft aangeschaft.